Polityka Prywatności Kopalni Soli „Kłodawa” SA

Polityka Prywatności Kopalni Soli „Kłodawa” SA Niniejsza Polityka Prywatności obowiązuje od 23 maj 2017 r.

 

Jakie rodzaje informacji na mój temat zbiera Kopalnia Soli „Kłodawa” SA i w jaki sposób te informacje wykorzystuje?

Zbieramy i wykorzystujemy Twoje dane, aby informować Cię o produktach, usługach i promocjach, a także po to, by umożliwić Ci robienie zakupów w Kopalni Soli „Kłodawa” SA przez Internet. Zbieramy też informacje po to, aby doświadczenia klientów z zakupów w Kopalni Soli „Kłodawa” SA mogły w przyszłości być lepsze. Poniżej przedstawiamy sposoby otrzymywania przez nas informacje o Tobie oraz rodzaje informacji, jakie uzyskujemy. Opisujemy też, w jaki sposób wykorzystujemy te dane.  

Administrator

Administratorem danych osobowych, jakie przekazujesz Kopalni Soli „Kłodawa” SA, m.in. w związku z korzystaniem ze strony internetowej udostępnianej w domenie http://sklep.sol-klodawa.com.pl/ (dalej: „Strona internetowa”) jest Kopalnia Soli „Kłodawa” SA z siedzibą w Kłodawie, Al. 1000-lecia 2, 62-650 Kłodawa, Spółka zarejestrowana w Sądzie Rejonowym Poznań - Nowe Miasto i Wilda w Poznaniu, IX Wydział Gospodarczy KRS pod nr 0000219532, NIP: 666 000 33 38, REGON: 000041714. Przekazane przez Ciebie dane osobowe przetwarzane są wyłącznie w celu prawidłowego świadczenia usług przez Kopalnie Soli „Kłodawa” SA oraz zgodnie z Ustawą o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2014 r., Poz. 1182, z późn. zm.).  

Sklep internetowy

Jeśli skontaktujesz się z jednym z pracowników Działu Marketingu – Sklep Internetowy, możemy poprosić Cię o takie informacje, jak Twoje imię i nazwisko, adres oraz adres e-mailowy, tak abyśmy mogli odpowiedzieć na Twoje pytania lub komentarze. Za Twoją zgodą, możemy zachować te informacje, aby nasze kontakty mogły być bardziej „osobowe” i abyśmy mogli lepiej Ci pomóc, kiedy skontaktujesz się z nami następnym razem.  

Strona internetowa

Informacje takie jak: imię i nazwisko, adres do faktury, adres dostawy, numer telefonu oraz adres e-mailowy, możemy zbierać także poprzez Stronę internetową. Dane te podawane są przez użytkowników Strony internetowej dobrowolnie w celu skorzystania z oferowanych za jej pośrednictwem usług. Dane użytkowników przetwarzane są także w celu realizacji zakupów w Kopalni Soli „Kłodawa” SA przez Internet. Niepodanie określonych danych może ograniczać możliwość korzystania ze Strony internetowej lub określonych usług. Powyższe dane przetwarzane są na podstawie Twojej zgody, której możesz udzielić poprzez zaznaczenie odpowiedniego pola na formularzu rejestracyjnym wypełnianym podczas procesu rejestracji jak również ustawowego upoważnienia do przetwarzania danych niezbędnych w celu realizacji oraz rozliczenia Usług. Pliki cookies to małe pliki tekstowe wysyłane przez sklep internetowy i przechowywane na Państwa komputerze zawierające pewne informacje związane z korzystaniem przez Państwa z Witryny i Sklepu Internetowego. Wykorzystywane przez sklep internetowy pliki cookies mogą mieć charakter tymczasowy lub trwały. Tymczasowe pliki cookies są usuwane z chwilą zamknięcia przeglądarki, natomiast stałe pliki cookies są przechowywane także po zakończeniu korzystania przez Państwa z Witryny i służą do przechowywania informacji takich jak Państwa hasło czy login, co przyspiesza i ułatwia korzystanie z Witryny.

Konto internetowe

Dzięki założeniu konta w naszym sklepie otrzymujesz dodatkowe przywileje, z których wybrane to: - stały wgląd w status realizacji zamówień, - przeglądanie historii zakupów, - możliwość korzystania z przechowalni, - zapamiętywanie koszyka, - otrzymanie rabatów i kuponów promocyjnych.

Produkty Kopalni Soli „Kłodawa” SA na stronie internetowej

Produkty prezentowane na naszych stronach domenie http://sklep.sol-klodawa.com.pl/ są w większości wykonywane przez nas, choć kilka z nich może być importowana. Dołożymy wszelkich starań, aby przedstawione artykuły były w ciągłej sprzedaży, choć dopuszczamy możliwość krótkich przerw w ich dostawach. Zastrzegamy możliwość ewentualnych zmian w parametrach technicznych i wzornictwie niektórych artykułów i w razie konieczności użycia surowców zastępczych, które jednak w żaden sposób nie spowodują zmiany jakości i nie wpłyną znacząco na wygląd danego artykułu. Kopalnia Soli „Kłodawa” SA zastrzega sobie prawo sprzedaży towarów wg innych cen niż określone w prezentowanej ofercie, w przypadku wystąpienia błędów, zmiany stawek podatku VAT bądź wprowadzenia nowych podatków lub innych opłat.  

Czy Kopalnia Soli „Kłodawa” SA dzieli się otrzymanymi informacjami na mój temat z osobami trzecimi?

Kopalnia Soli „Kłodawa” SA nie przekazuje danych osobowych swoich klientów żadnym osobom trzecim - wykorzystuje je dla własnych celów, tj. przede wszystkim dla realizacji zamówień składanych przez Internet, obsługi strony internetowej http://sklep.sol-klodawa.com.pl/, własnych celów marketingowych. Dzielimy się tymi danymi z usługodawcami, których zaangażowaliśmy do realizowania usług w naszym imieniu (np. z kurierami, którzy dostarczają Ci zamówienia złożone przez Internet), ale Ci usługodawcy nie są przez nas upoważnieni do wykorzystywania lub ujawniania jakichkolwiek danych, z wyjątkiem sytuacji, gdy jest to konieczne do realizacji usług w naszym imieniu, albo, gdy trzeba się dostosować do uregulowań prawnych. Możemy ujawniać informacje o Tobie, kiedy jest to wymagane przez prawo. Rezerwujemy sobie prawo do przekazywania wszelkich posiadanych informacji o Tobie, w przypadku, kiedy sprzedajemy albo przenosimy całość lub część naszego przedsiębiorstwa lub aktywów. Jeśli przedsiębiorstwo jest przenoszone, będziesz miał szansę poinformować nas, że wolałbyś, aby informacje o Tobie nie zostały przekazane gdzie indziej. Jeśli dojdzie do przekazania informacji, podejmiemy wszelkie wysiłki, aby zapewnić wykorzystanie Twoich danych osobowych przez odbiorcę zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności.  

W jaki sposób Kopalnia Soli „Kłodawa” SA uaktualnia swoją Informację o Polityce Prywatności?

Usługi i promocje Kopalni Soli „Kłodawa” SA będą się z czasem zmieniały. Niniejsza Polityka Prywatności będzie uaktualniana okresowo, aby odzwierciedlać te zmiany i odpowiadające im zmiany w naszych praktykach dotyczących informacji. Za każdym razem, gdy zmienimy niniejszą Politykę Prywatności, zmienimy też na niej datę, aby wskazać, kiedy zostały dokonane zmiany. Korzystając z tej Strony internetowej, akceptujesz zasady niniejszej Polityki Prywatności, jak to zostało zaznaczone na początku. Każde kolejne wejście na tę Stronę internetową, które będzie nosiło datę późniejszą od daty wysłania przez nas poprawionej Polityki Prywatności, będzie uważane za Twoją akceptację zasad zawartych w treści poprawionej Polityki Prywatności.  

Czy strona internetowa Kopalni Soli „Kłodawa” SA posiada linki do innych stron?

Strona internetowa Kopalni Soli „Kłodawa” SA może zawierać linki do innych stron, które działają niezależnie od Kopalni Soli „Kłodawa” SA i nie są przez nas kontrolowane. Inne strony mogą mieć swoje własne zasady ochrony danych osobowych, radzimy, więc je sprawdzić, jeśli odwiedzasz jakiekolwiek strony z linków. Kopalnia Soli „Kłodawa” SA nie ma kontroli nad tym, jakie informacje są dostarczane przez te strony albo gromadzone za ich pośrednictwem, ani za jakiegokolwiek inne działania tych stron.  

Jak mogę uaktualnić moje dane osobowe i preferencje, co do ochrony danych?

Uważamy, że posiadanie właściwych i aktualnych informacji o Tobie i Twoich preferencjach jest ważne, abyśmy mogli odpowiednio służyć Twoim interesom. Możesz uaktualniać swoje dane osobowe oraz informacje kontaktowe, które nam podajesz osobiście, telefonicznie lub drogą elektroniczną, pisząc do nas lub wysyłając e-mail, przy użyciu jednej z możliwości podanych poniżej.  

Czy otrzymam e-mail od Kopalni Soli „Kłodawa” SA?

Wyślemy Ci e-mail tylko, jeśli podasz nam swój adres e-mailowy i poprosisz nas o skontaktowanie się z Tobą. Email od Kopalni Soli „Kłodawa” SA możesz otrzymać także w związku z realizacją zamówienia złożonego przez Internet.  

A co się dzieje wtedy, gdy wołałbym nie dostawać informacji od Kopalni Soli „Kłodawa” SA?

Jeśli wolałbyś nie otrzymywać od nas informacji o produktach czy promocjach, prosimy o kontakt za pośrednictwem jednej z niżej wymienionych opcji.  

Jak mogę się skontaktować z Kopalnią Soli „Kłodawa” SA ?

Jeśli masz pytania odnośnie praktyk w zakresie ochrony danych osobowych w Kopalni Soli „Kłodawa” SA lub na temat przetwarzanych przez nas Twoich danych personalnych, skontaktuj się z naszym Administratorem Bezpieczeństwa Informacji pod adresem Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. Odpowiemy na Twoje pytanie lub sprawdzimy Twoje wątpliwości tak szybko, jak to możliwe.